Serveis a farmàcies

La farmàcia 2.0 –webs per a farmàcies, xarxes socials com Facebook o Twitter–, la gestió de categories, les campanyes promocionals. Com crear farmàcies diferenciades? Com comunicar nous serveis: dermocosmètica, ortopèdia, dietètica? Merchandising per farmàcies….

Tenim llarga experiència en els serveis a la Oficina de Farmàcia ja que fa anys que vàrem crear una cartera de serveis específica per a ella. Tractem a les farmàcies com a empreses que requereixen d’uns serveis específics. Aquest coneixement del sector ens permet aportar solucions innovadores i amb molt de sentit comú:

• Introducció a la Farmàcia 2.0: pàgines web, xarxes socials

Hi ha farmàcies que han fet un salt per vendre a la xarxa, però no totes tenen l’estructura per fer-ho bé. El que sí és imprescindible és tenir una bona pàgina web. Oferim una alternativa molt pràctica basada en fotos específiques de cada categoria. El Titular només ha de pensar en els serveis que vol potenciar i escollir-les en una pauta que li facilitem. Més fàcil, impossible!

• Assessorament en la introducció de nous serveis

Les farmàcies necessiten disposar de nous serveis. El seu model de negoci ha canviat i s’han d’orientar a noves fórmules. Acompanyem el Titular a fer aquest canvi.

• Campanyes a mida

Una manera pràctica i directa de diferenciar-se dels competidors. Campanya de Nadal, de cura del cabell, d’aprimament…

• Ordenació de la sala de vendes

No sempre cal fer reformes per millorar la seva eficàcia. Ajudem a distribuir els  espais, a optimitzar l’exposició, a rendibilitzar el que s’exposa…

• Cartelleria específica

Tenir un bon directori de serveis és una solució fàcil i eficaç. O ben categoritzades les imatges de la farmàcia.

• Formació comercial dels col·laboradors

Ajudem a fer equips més venedors, més compromesos en el projecte, a millorar processos de treball… Tot de manera eficient i amb la màxima implicació.

• Fidelització dels clients

Dissenyem plans de fidelització de clients, com implementar una targeta de fidelització de clients, tractar els diferents perfils, adequar els nostres productes i serveis a les seves necessitats…

• Pla de màrqueting

Important planificar les accions comercials. Ajudem a que no hi hagi improvisacions. Desenvolupem un document conjunt amb el Titular per a que realitzi una acció comercial més eficaç.

• Estudi rendibilitat de categories

Tot i que cada vegada les farmàcies disposen de gestió de categories, valorem com un exercici interessant fer-ne una revisió per una opinió externa. Els resultats són sorprenents, ja que ajudem a interpretar quines categories convé potenciar per projecció i rendibilitat.